„Wiosenne atrakcje w klasie I A i ZET V”

Klasowy szczypior rosnący w oczach zachęcił nas do zrobienia wiosennych kanapek. Był to mile i pysznie spędzony czas. Ale od początku. Najpierw udaliśmy się do sklepu i kupiliśmy niezbędne produkty. Kupiliśmy świeży chlebek, który pokroiliśmy krajalnicą. Robiliśmy to pierwszy raz więc nauczyliśmy się nowej umiejętności. Następnie przygotowaliśmy stanowisko pracy. Dokładnie umyliśmy warzywa i zabraliśmy się za ich obieranie i krojenie. Okazało się, że niektórym z nas smarowanie chleba sprawia trudność. Z kolei dobieranie i układanie produktów na pieczywie sprawiło nam ogromną frajdę, bo na stole była różnorodność smaków i kolorów. Sami mogliśmy zdecydować z czego będzie składała się nasza smakowita kanapka. Nasze zmysły miały prawdziwą ucztę! To nie był jeszcze koniec atrakcji tego dnia. Po uporządkowaniu przestrzeni sialiśmy rzeżuchę. A później… poznaliśmy technikę zdobienia pisanek.